Marcinkevičius




Smulkiajam verslui – mokesčių lengvatų paketas

Mažeikių rajono savivaldybės taryba patvirtino visą mokesčių lengvatų smulkiajam verslui paketą.

Nuo liepos 1 d. iki gruodžio 31 d. 50 proc. sumažintas verslo liudijimų mokestis asmenims, vykdantiems individualią veiklą, kurie labiausiai nukentėjo nuo COVID-19, t. y. negalėjo dirbti arba veikla buvo labai apribota: prekyba tik ne maisto produktais, fotografavimo, kirpyklų, kosmetikos kabinetų ir salonų, soliariumų veikla, muzikantų paslaugos, poilsio parkų ir paplūdimių veikla, poilsinių transporto priemonių, turistinės stovyklos paslaugų teikimas ir laisvalaikio ir pramogų įrangos, kaip integruotos pramogų paslaugų dalies, trumpalaikė nuoma, namų ūkio veikla, įvairių tipų laikrodžių ir juvelyrinių dirbinių taisymas, juvelyrinių papuošalų gamyba ir taisymas, trenerių veikla, jei asmuo nėra sudaręs sporto veiklos sutarties.

Nuo kovo 16 d. iki gruodžio 31 d. atleidžiama nuo rinkliavos už leidimus įrengti laikinus kilnojamus įrenginius savivaldybės teritorijoje (išskyrus prie valstybinės reikšmės kelių, privačiuose ir išnuomotuose valstybinės žemės sklypuose), t. y. rinkliava nebus imama iš lauko kavines, paviljonus, kioskus įsirengusių rajono gyventojų ar prekiaujančių iš automobilių, parduodančių savo užaugintas daržoves ir vaisius leistinose viešosiose prekybos vietose.

Lengvata galės pasinaudoti tik sąžiningi smulkieji verslininkai, kurie nebus skolingi arba skolą už vietinę rinkliavą sumokės iki liepos 1 d.

Susimokėjusiems už visus metus ir kitąmet tęsiantiems veiklą, permokėta suma bus įskaičiuota į kitų metų mokestį, o jeigu tos veiklos nebevykdys, pinigai bus grąžinami per mokestinę sistemą – deklaravimą ar kreipiantis į mokesčių tvarkytoją ir pan.

Mazeikiai.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode