Marcinkevičius




Dzūkijos nacionaliniame parke prasideda tradicinis gamtos festivalis „Vidur girių“

giriosDzūkijos nacionaliniame parke, Marcinkonyse, šeštadienį prasideda visą savaitgalį truksiantis tradicinis gamtos festivalis „Vidur girių“.

Šiemet pagrindinė festivalio tema – žmogaus ir miško santykis. „Vidur girių“ kvies į pokalbį apie žmogaus santykį su mišku, jo vertę, sieks suprasti, ką reiškia šio reiškinio įtraukimas į Nematerialaus kultūros paveldo vertybių sąvadą.

Renginio dalyviai bus kviečiami eiti į pažintinius žygius apie grybus, paukščius, klausytis mus supančių garsų, gamtininkai pasakos apie netradicinius gamtotvarkos darbus, kurie įgyvendinami Dzūkijos nacionaliniame parke – atvertas kopas. Festivalyje vyks dzūkiškų juostų, vaškinių žvakių, šiaudinių sodų narstymo edukacijos.

Dalyviai taip pat galės išbandyti lipimą senoviniu bitininkų geiniu arba alpinistines virves, pasigaminti inkilą, apyrankę iš beržo tošies.

Festivalio metu prie laužo vyks pokalbiai su vietiniais, bus dainuojamos dainos. Dalyviai nakvos palapinėje ant Kastinio ežero kranto ar atskiroje stovyklavietėje paraistėje. 

Sekmadienį vyks žygis į Čepkelių paraistes, bus klausomasi pilkųjų gervių, lutučių ir kitų rytinių gamtos garsų.

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode