Parama dėkojame




latvijaRugpjūčio 5 dieną Ikškilėje (Latvijos Respublika) įvyko 24-asis Latvijos politiškai represuotų asmenų asociacijos narių susitikimas. 

Susitikime dalyvavo Latvijos tremtiniai ir politiniai kaliniai, jų artimieji. Taip pat Lietuvos ir Estijos politiškai represuotų asmenų organizacijų atstovai.

 

 

Renginį pasveikino Latvijos valstybės prezidentas Edgars Rinkevičs, gynybos ministrė Ināra Mūrniece, Seimo pirmininko pavaduotojas Jānis Grasbergs, Europos Parlamento narė Sandra Kalniete, Ogres rajono savivaldybės tarybos pirmininkas Egils Helmanis.

Latvijos Respublikos prezidentas Edgars Rinkevičs savo kalba kreipdamasis į susirinkusiuosius, kalbėjo apie skaudžią Baltijos šalių praeitį, žiaurų Stalino režimą ir dabar pasikartojančius praeities įvykius Ukrainoje.

Lietuvai atstovavo bendrijos „Lemtis“ nariai Gintautas Alekna ir Gražina Žukauskienė bei straipsnio autorė, Židikų Marijos Pečkauskaitės gimnazijos gimnazistė Kotryna Drabavičiūtė.

Ekspedicijų į tremties vietas dalyvis ir organizatorius G.Alekna savo pranešimu priminė apie Baltijos šalių bendrą istoriją, trėmimų apimtis ir žiaurias sąlygas, kuriomis gyveno tremtiniai. Taip pat papasakojo ir apie savo organizuotas ir vykdytas ekspedicijas, kurių 51 Rusijoje ir dvi Kazachstane.

Pasidžiaugta ir tuo, kad į šią veiklą įtraukta Židikų Marijos Pečkauskaitės gimnazija, kurios mokytojai ir mokiniai dalyvavo 4-iose ekspedicijose. Asociacijos LEMTIS ir gimnazijos atstovai nuo 2018 metų pradėjo aktyviai bendradarbiauti su Estijos ir Latvijos tremtinių organizacijomis. Šalių delegacijos jau ne kartą vyko į įvairias konferencijas bei susitikimus.

G. Aleknos nuotr. Daugiau nuotraukų: (20+) Facebook

 

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode