Parama dėkojame




Buknaičiuose skambėjo duetų dainos

        Praėjusį savaitgalį Buknaičių kultūros namuose pirmą kartą vyko duetų konkursas „Žvaigždės su žvaigždutėm“, kuriame dalyviai metė sau iššūkį pabandyti scenoje sudainuoti duetu su profesionaliais muzikantais iš Urvikių kultūros centro, Mažeikių, Šerkšnėnų ir kaimyninės Latvijos. Dainininkų pasirodymą vertino kompetentinga komisija, išrinkusi geriausius iš geriausių.

Vyko pirmą kartą

      Toks konkursas Buknaičiuose vyko pirmą kartą, nors pasak jo rengėjos Aldonos Budžienės, tikimasi, kad jis taps tradicinis, nes jo tikslas – skatinti žmonių kūrybiškumą ir saviraišką per meną. Suteikti kuo daugiau teigiamų emocijų, lavinti balsą. Sudominti ir įtraukti į konkurso procesą paprastą kaimo žmogų, skatinti dalyvauti visą šeimą kultūrinėje veikloje, norą bendrauti, bendrai ir prasmingai leisti laisvalaikį, užkertant kelią susvetimėjimui.

Vertino komisija

      Dalyviai paruošė po du kūrinius. Juos vertino kompetentinga konkurso komisija: Mažeikių kultūros centro Juozo Vaičkaus „Skarajojamojo“ teatro vadovė režisierė Airida Lementauskienė, saksofonininkas, grupės „Liuks“ vadovas, Mažeikių rajono kultūros centro vadybininkas Augustas Petkus, Mažeikių politechnikos mokyklos vizualinio renginių apipavidalinimo mokytoja Asta Rimkienė, Urvikių kultūros centro direktorė Vita Černookienė ir taip vadinamas „liaudies balsas“, ūkininkas, Mažeikių rajono savivaldybės tarybos narys Andriejus Virkutis. Taip pat už labiausiai patikusius dainininkus turėjo galimybę balsuoti ir žiūrovai.

Vainikavo koncertas

Pusantro mėnesio darbo vainikavo dalyvių sukurtas gražus koncertas konkursas, kuriame dalyvavo dešimt duetų: buknaitiškiai Jolanta Kriaučiūnienė ir Neimantas Ačas, Vita Grigė ir Vaidas Garbaliauskas, Antanas Balsys ir Inga Garbaliauskienė, Nerijus, Paulina ir Salvijus Mongirdai bei Ramutė ir Stasys Mickai iš Mažeikių, leckaviškiai Kostas Drunys ir Dalia Matuzienė, Robertas Bartašius ir Onutė Savickienė, Gediminas Kontvainis ir Salomėja Macijauskienė iš Šerkšnėnų, Remigijus Kudla ir Lina Beresnevičienė iš Reivyčių, svečiai iš Latvijos, Ežerės Mirvaldis ir Jeva.

Išrinkti geriausieji

Pasibaigus konkursui, pergale džiaugėsi duetas iš Šerkšnėnų G. Kontvainis ir S. Macijauskienė. Antrąją vietą pelnė N., P. ir S. Mongirdai, trečiąją vietą – K. Drunys ir D. Matuzienė. Geriausiai dainavusieji duetai apdovanoti suvenyrais, o nugalėtojams atiteko 10000 euro centų čekis. Taip pat apdovanoti išradingiausi, šauniausi ir daugiausiai žiūrovų simpatijų pelnę duetai.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode