Parama dėkojame




Baltijos jūroje išgelbėti iš kelto iškritęs vaikas ir paskui jį šokusi motina

keltas1Iš Baltijos jūros ketvirtadienį buvo ištraukta moteris su vaiku, pranešė Švedijos gelbėjimo tarnybos.

Gelbėjimo operacija buvo pradėta po to, kai mažametis, kuriam, remiantis Švedijos žiniasklaidos pranešimais, yra septyneri, iškrito iš kelto, o motina šoko iš paskos.

Iš Gdynės Lenkijoje į Karlskruną Švedijoje plaukiantis laivas „Stena Spirit“ įvykus incidentui informavo gelbėjimo tarnybas.

„Iš pradžių gavome pranešimą, kad už borto iškrito vienas žmogus, paskui paaiškėjo, kad [iškrito] du“, – sakė Švedijos jūrų laivybos administracijos Jungtinio gelbėjimo koordinavimo centro (JRCC) gelbėjimo operacijų vadovas Larsas Blomas.

„Vaikas įkrito į jūrą, o moteris šoko paskui jį“, – naujienų agentūrai AFP sakė jis ir pridūrė, kad po to, kai 16 val. 20 min. vietos (17 val. 20 min. Lietuvos) laiku buvo gautas pranešimas, į pagalbą buvo pasitelkti sraigtasparniai ir laivai.

Prireikė maždaug valandos, kol abu keleiviai buvo surasti ir nugabenti į Karlskrunos ligoninę, tačiau L. Blomas nežinojo, kokia jų būklė.

Švedijos jūrų laivybos administracijos duomenimis, moterį surado sraigtasparnis, o vaiką – gelbėjimo laivas.

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode