Parama dėkojame




Verslo mentorystės nauda – kelias į greitesnį augimą ir sėkmę

verslomentorysteNe maža dalis sėkmingų verslininkų visame pasaulyje turi mentorius, kurie dalinasi vertinga patirtimi, suteikia naudingų žinių bei reikiamų įžvalgų. Tokiu būdu įmonės užsibrėžtų tikslų siekia kur kas greičiau ir efektyviau. Visai nesvarbu, tik pradedate verslą, ar esate didelės įmonės savininkas – mentorius gali būti naudingas bet kokio dydžio ir pobūdžio įmonėms. Nors mentorystė versle vakarų šalyse yra ne naujiena, Lietuvoje tokia praktika vis dar naudojama per retai. Taigi, jeigu vis dar svarstote ar verta kreiptis į mentorių, šiame straipsnyje apžvelgsime pagrindinius tokios paslaugos privalumus.

Ką reikia žinoti apie mentorystę?

Mentorius yra asmuo, kuris savo sukaupta patirtimi ir žiniomis padeda verslui augti, tobulėti, plėstis bei siekti užsibrėžtų tikslų. Patarimai ir įžvalgos, gaunamos iš mentoriaus, yra vertingos. Toks asmuo per savo gyvenimą yra susidūręs su panašiomis situacijomis / iššūkiais, kurie yra aktualūs ir jums, tad gali iš šono pažvelgti į esamą situaciją ir pasiūlyti jums tinkamus sprendimus. Mentorius gali būti patyręs verslininkas, naudingų žinių ir įgūdžių turintis vadybos konsultantas ar konkrečios srities specialistas. Ne retai manoma, jog mentorystė yra reikalinga tik žmonėms, pradedantiems verslą ar mažų įmonių savininkams, tačiau šia paslauga naudojasi ir ne vieną sėkmingą įmonę sukūrę verslininkai.

Kokia yra mentorystės nauda verslui?

Žemiau pateikiame pagrindinius šios paslaugos privalumus, kuriuos verslui verta apsvarstyti:

  • patyręs specialistas pakonsultuos jus dominančiais klausimais ir suteiks vertingų patarimų, tad iškilusias problemas išspręsite kur kas greičiau;

  • padės į situaciją pažvelgti iš visai kitos perspektyvos;

  • gebės įžvelgti kokių įgūdžių jums trūksta ir skatins juos įgyti / tobulinti;

  • esant poreikiui, kai kurie vadybos konsultantai gali suteikti jums reikiamus kontaktus ir nukreipti tinkama linkme;

  • turint patikimą mentorių, nepasimesite ir žinosite kur kreiptis iškilus netikėtoms situacijoms;

  • mentorius gali palaikyti morališkai ir geba motyvuoti bei padėti atrasti sprendimus net sunkiausiais momentais.

Žinoma, mentorystės privalumų yra ir daugiau. Tačiau ne ką mažiau svarbu pabrėžti ir tinkamo mentoriaus pasirinkimo svarbą. Verta žinoti, jog kiekvienas jų turi skirtingos patirties ir žinių, todėl renkantis skubėti nereikėtų. Stenkitės atrasti jums reikiamose srityse vertingos patirties turintį mentorių, kuriuo galėtumėte pasitikėti.

24-38

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode