RETRO

Buvusi vyriausioji šalies epidemiologė – įtariamoji dokumentų klastojimu

klastojimuBuvusiai vyriausiajai šalies epidemiologei Loretai Ašoklienei Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) yra pateikusi įtarimus dokumento suklastojimu.

Kaip BNS ketvirtadienį nurodė STT, įtarimai jai pateikti gegužės 13 dieną.

L. Ašoklienė iš pareigų pasitraukė praėjusią savaitę. Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys tuo metu sakė, kad ji tai padarė dėl asmeninių priežasčių.

Minimoje byloje dėl piktnaudžiavimo, turto iššvaistymo, dokumentų klastojimo bei kitų nusikalstamų veikų įtarimai pateikti ir Utenos pirminės sveikatos priežiūros centro direktoriui Edvinui Ašokliui – L. Ašoklienės sutuoktiniui.

Pranešime, kurį STT paskelbė gegužės 16-ąją, teigiama, jog E. Ašoklis, piktnaudžiaudamas tarnybine padėtimi ir klastodamas dokumentus, galėjo iššvaistyti gydymo įstaigos lėšas bei panaudoti jas savo reikmėms.

Apie įtarimus vyriausiajai šalies epidemiologei tarnyba tuo metu neinformavo.

L. Ašoklienė Sveikatos apsaugos ministerijoje ėjo Sveikatos stiprinimo skyriaus vadovės ir vyriausiosios šalies epidemiologės pareigas.

STT teigė negalinti detalizuoti, ar įtarimai susiję su ministerijoje eitomis pareigomis. Su pačia L. Ašokliene BNS susisiekti nepavyko.

Kaip vėliau ketvirtadienį BNS informavo sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio atstovas Tomas Bagdonas, įtarimai buvusiai vyriausiajai šalies epidemiologei tiesiogiai nebuvo susiję su vykdomomis funkcijos.

„Iš pirminės medžiagos, STT pateiktos ministerijai, nebuvo aišku, su kuo susiję pareikšti įtarimai, todėl jie buvo tikslinami tiek su STT, tiek su tyrimą kontroliuojančia prokuratūra. Gavus institucijų atsakymus, įvertinta, kad įtarimai tiesiogiai nebuvo susiję su vykdomomis funkcijomis“, – sakė ministro atstovas.

„Nepaisant to, priimtas sprendimas trauktis iš pareigų“, – pridūrė jis.

Ministerija tvirtino detalesnės informacijos pateikti negalinti, nes tai susiję ikiteisminiu tyrimu.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode