Kuršių mariose – dvyliktoji tradicinių ir istorinių laivų regata „Burpilis“

burlaivisKuršių mariose antradienį prasideda 12-ąjį kartą organizuojama tradicinių ir istorinių laivų regata „Burpilis“.

Reginį organizuojančios Tradicinių ir istorinių laivų asociacijos teigimu, laivai pirmiausia rinksis Nidoje, kur vyks pamario kultūros puoselėtojo Eduardo Jonušo garbei skirtas varžybų etapas.

Pasak organizatorių, antradienio vakare Nidos prieplaukoje tikimasi sulaukti 12–14 medinių burinių laivų.

Trečiadienį burvaltės varžysis distancijoje mariose priešais Nidą, o ketvirtadienio rytą regatos dalyviai startuos istoriko ir šiporiaus Romaldo Adomavičiaus atminimui skirtame etape iš Nidos į Kintus, kur pasirodys du naujai atkurti laivai – marių turginė burvaltė ir jūrinių vikingų knaras.

Penktadienį vyks trečiasis etapas – iš Kintų į Klaipėdą.

Organizatorių teigimu, regatoje varžysis kurėnai, venterinės valtys, vytinės, reisinė, sielininkų valtis, ungurinė, falkbotas ir vikingų laikų laivai.

Iš Kuršių marių suplaukę regatos laivai savo pasirodymu penktadienį atidarys 90 metų šiemet mininčią Jūros šventę Klaipėdoje. Pasak asociacijos, kaip ir 1934-aisiais, per pirmą visuotinę Jūros dieną, uosto akvatorijoje pasklis mediniai laivai su burėmis.

Kęstučio Vanago nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode