Reikės:
„Beatos virtuvės“ duonos su sėklomis
sūdytos silkės filė
figų džemo
krapų papuošti
Burokėlių paštetui:
2 nedidelių virtų burokėlių
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
2 šaukštų balzaminio acto
1 šaukšto sojų padažo
druskos, pipirų
Dailūs kąsneliai iš įprasto produktų derinio šventėms, tik patiekti netikėta forma. Burokėlių pašteto saldumą pastiprina pikantiškas figų džemas, o duonoje esančių sėklų ir grūdų traškumui antrina smulkutės figų sėklytės. Jei burokėlius pasiruošite namuose, tai darbe ar svečiuose užkandžius galėsite „sukonstruoti“ per kelias minutes.
Ruošiame sumuštinius: virtus burokėlius pasmulkiname, sudedame į aukštą indą ir sutriname maisto trintuvu. Supilame likusius ingredientus, dar kartą viską išsukame ir paragaujame, ar netrūksta rūgštelės ar sūrumo.
Duonos riekeles padalijame į 6–8 dalis mažais trikampėliais. Silkę supjaustome plonomis juostelėmis. Krapus smulkiai sukapojame.
Ant duonos trikampėlio dedame šaukštelį burokėlių pašteto, tupdome silkės gabalėlį, šiek tiek figų džemo ir pabarstome krapais.
Beatosvirtuve.lt