Marcinkevičius




Paskelbta „Maltiečių sriubos“ akcijos pradžia

 

Lapkričio 10 d. Vinco Kudirkos aikštėje surengta „Maltiečių sriubos“ šventė, kurios metu praeiviai buvo vaišinami sriuba ir skatinami nepamiršti, kad šalia mūsų gyvena tūkstančiai pagalbos laukiančių vienišų senolių. Šventėje dalyvavo akcijos globėjas Prezidentas Valdas Adamkus ir Vilniaus meras Remigijus Šimašius, pirmieji įpylė simbolinį akcijos sriubos samtį ir paskelbė „Maltiečių sriubos“ žygio per Lietuvą pradžią. „Maltiečių sriubos“ renginiai Vilniuje ir kituose miestuose vyks iki gruodžio pabaigos.

„Džiaugiuosi, kad ši graži ir prasminga maltiečių akcija prasidėjo būtent Vilniuje ir iš čia pasklis po kitus Lietuvos miestus. Žinau, kad geros valios žmonių virta sriuba senoliams bus ne tik valgis, bet ir sušildys širdis tų žmonių, kurie ne visada turi su kuo pasikalbėti, nesulaukia artimo žmogaus dėmesio. Dubenėlis sriubos bus mūsų pagarbos ir gerumo senoliams simbolis. Noriu padėkoti visiems, kurie prisidėjo prie šios kilnios akcijos,” – akcijoje dalyvauti kvietė Vilniaus meras Remigijus Šimašius, už iniciatyvą dėkodamas visiems maltiečiams.

„Maltiečių sriubos“ atidarymo renginyje dalyvavo gausus maltiečių rėmėjų, partnerių ir draugų būrys: verslo įmonės, restoranai, populiarūs atlikėjai. Visi drauge jie siekė atkreipti visuomenės dėmesį į nepritekliaus ir ligų prispaustų senų žmonių problemas, siūlydami paragauti 12 skirtingų sriubų ir paaukoti kilniam tikslui.

Šiuo metu maltiečiai globoja daugiau kaip 2 500 pagyvenusių žmonių, kuriems organizacijos savanoriai vežam šiltą maistą, lauknešėlius, taip pat teikia globos namuose paslaugą. Šiltas maistas vežiojamas į 17 Lietuvos miestų, į senolių namus akcijos laikotarpiu nukeliauja daugiau kaip 116 000 porcijų sriubos. 13 vietovių vykdoma socialinė priežiūra namuose, kuomet lankomi ir prižiūrimi vieniši seneliai. Iš viso maltiečių grupės savo veiklą vykdo daugiau kaip 40 Lietuvos miestų ir miestelių.

Sostinės savivaldybė kviečia visus į maltiečių organizuojamus renginius bei akcijas. Paaukoti ir paremti skurstančius senolius galite skambindami arba siųsdami žinutę trumpaisiais numeriais: 1417 – 2 Eur, 1418 – 3 Eur.

 

Vilniaus miesto savivaldybės Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode