Marcinkevičius




Ukrainos Prezidentas dėkoja Lietuvai už paramą ir solidarumą

Lietuva nuosekliai remia Ukrainą, ginančią ne tik savo šalies, bet ir visos Europos laisvę, – susitikime su  Ukrainos Prezidentu Petro Porošenko sakė Kijeve viešintis Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

„Šiandien atvykome čia išreikšti paramą ir solidarumą su Jūsų žmonėmis tuo metu, kai stebime situacijos Rytų Ukrainoje eskalaciją“, – teigė L. Linkevičius.

Lietuvos ministras vasario 9 d. Kijeve taip pat susitiko su Ukrainos užsienio reikalų ministru Pavlo Klimkinu, Ukrainos Aukščiausiosios Rados pirmininko pirmąja pavaduotoja Iryna Heraščenko, Nacionalinės saugumo ir gynybos tarybos sekretoriumi Oleksandru Turčynovu, Aukščiausiosios Rados deputate Nadija Savčenko.

„Lietuvos parama Ukrainai labai svarbi. Jūs esate patikimiausi Ukrainos partneriai“, – sakė P. Porošenko.

Ukrainos Prezidentas pristatė Lietuvos ministrui saugumo situaciją Rytų Ukrainoje ir papasakojo apie praeitą savaitę įvykusį Rusijos remiamų separatistų puolimą Avdijivkoje. Prezidentas pažymėjo, kad tebesitęsianti Rusijos agresija neleidžia pasiekti taikos ir Minsko susitarimų įgyvendinimo.

Lietuvos ministras teigė, kad didelį nerimą visai Europai kelia tai, kad Rusija nevykdo savo įsipareigojimų dėl kariuomenės ir ginkluotės atitraukimo iš Ukrainos teritorijos.

L. Linkevičius taip pat informavo Ukrainos vadovus, kad šią savaitę vykusiame ES Užsienio reikalų tarybos susitikime ES ministrai pasisakė už tolesnę ES paramą Ukrainai, pozityviai įvertino Ukrainoje vykdomas reformas.

„Karo metu vykdomos reformos parodo Jūsų šalies didelį ryžtą eiti europietišku keliu. Tačiau negalima nuleisti rankų, reikia toliau įgyvendinti prisiimtus įsipareigojimus, ypač kovos prieš korupciją srityje“, – sakė ministras.

Susitikimų metu taip pat aptarta tolesnė dvišalė Lietuvos parama Ukrainai, Ukrainos ir Europos Sąjungos santykių aktualijos. Ministras pažymėjo, kad Lietuva remia Ukrainos siekį dėl bevizio režimo su ES suteikimo artimiausiu metu.

Rytoj Lietuvos ministras lankysis Rytų Ukrainoje.

URM Informacijos ir viešųjų ryšių departamentas

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode