Sprogimas

Galimybių pasą jau gali gauti ir užsienyje paskiepyti arba persirgę Lietuvos gyventojai

persirgeGalimybių pasas jau generuojamas ir užsienio šalyse nuo COVID-19 ligos paskiepytiems arba šia liga persirgusiems Lietuvos piliečiams.

„Registrų centras baigė diegti naujus techninius sprendimus, kurie išplečia Galimybių paso naudotojų ratą – tiek užsienyje gauti skiepai, tiek teigiami PGR testai leidžia gauti Galimybių pasą asmenims, turintiems lietuvišką asmens kodą“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Norint gauti Galimybių pasą, labai svarbu patiems gyventojams pasirūpinti, kad duomenys apie vakcinaciją ar persirgimą užsienyje būtų suvesti į e. sveikatos sistemą – dokumentų originalus gyventojai turi pateikti vakcinacijos centrui arba sveikatos priežiūros įstaigai.

Galimybių pasą gali gauti paskiepyti Lietuvos piliečiai, jei abu skiepai gauti užsienyje ir suvesti į užsienio skiepų posistemę, taip pat jei vienas skiepas gautas užsienyje, o kitas – Lietuvoje arba jei persirgimo faktas yra patvirtintas teigiamu PGR tyrimo rezultatu.

Jeigu asmuo užsienyje gavo tik vieną iš dviejų vakcinos dozių, pateikus patvirtinantį dokumentą, šie duomenys taip pat bus įvedami į specialiai sukurtą e. sveikatos posistemę. Pirma vakcinos doze užsienyje paskiepytas gyventojas galės registruotis antrai vakcinos dozei Lietuvoje, laikydamasis gamintojo nustatyto intervalo tarp dviejų skiepų. Jeigu pirma vakcinos dozė gauta Lietuvoje, o antra – užsienyje, Galimybių pasas bus sugeneruotas, jei nuo skiepo bus praėjęs nustatytas dienų skaičius.

Žinotina, kad bus galima perkelti tik Europos Sąjungoje registruotomis vakcinomis („Comirnaty“, „Janssen“, „Spikevax“ arba „Vaxzevria“) paskiepytų asmenų duomenis.

Galimybių pasas galios 210 dienų po užsienyje gauto teigiamo PGR nustatymo datos. Galimybių paso QR kodą reikia atnaujinti kas 60 dienų.

Elektroninę bankininkystę turintiems asmenims Galimybių pasą galima gauti iš interneto svetainės gpasas.lt, taip pat vaistinėse, pašto skyriuose, „Sodroje“ ir Registrų centro padaliniuose.

Užsienyje paskiepytiems arba persirgusiems Lietuvos gyventojams taip pat yra sudaryta galimybė gauti ES skaitmeninį COVID pažymėjimą.


Ekonomikos ir inovacijų ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode