Sprogimas

Lenkija: Kun. Bovio perspėja dėl žiemos pradžios Ukrainoje

bovioItalas misionierius, atvykęs į Lenkiją prieš 14 metų, 10 metų buvęs ir Popiežiškosios misionierių draugijos nacionalinis sekretorius, pasakoja agentūrai „Fides“ apie situaciją Ukrainoje.

Artėjant žiemos sezonui Lenkijoje gyvenantis Mergelės Marijos Krikščionių Paguodos misionierių vyresnysis t. Luca Bovio IMC teikia pagalbą Ukrainos žmonėms maistu, medinėmis plokštėmis išdaužtiems langams užtaisyti, mokyklinėmis prekėmis vaikams, kurie bando gyventi įprastą gyvenimą, nepaisant vykstančio konflikt

Tai dalis konkrečios pagalbos Ukrainos gyventojams. Italas misionierius, atvykęs į Lenkiją prieš 14 metų, 10 metų buvęs ir Popiežiškosios misionierių draugijos nacionalinis sekretorius, pasakoja agentūrai „Fides“ apie situaciją Ukrainoje.

„Nors gyvenimo sąlygos vasarą dėl šiltos temperatūros buvo tapę pakenčiamomis, artėjantis ruduo ir ypač žiemos perspektyva apsunkina ir taip jau labai sudėtingą situaciją“, – sako Ukrainoje ne kartą buvęs ir lapkritį ten sugrįšiantis misionierius. Kunigas pasakoja, kad per pastarąsias kelias savaites aktyviai dalyvavo įvairiuose pagalbos projektuose. Pagalbos prašymų daugėja, o konfliktas nenumaldomai tęsiasi.

„Charkivas, antras pagal dydį Ukrainos miestas, esantis vos už kelių dešimčių kilometrų nuo Rusijos sienos, buvo bombarduojamas kelis mėnesius. Naujienos ir nuotraukos, kurias gavome iš vietinio Caritas skyriaus, šokiruoja. Atsižvelgiant į žemėjančią temperatūrą, pradėjome pagalbos projektą – kuris yra vienas iš daugelio – perkame ukrainiečiams medines plokštes, kurias galima įstatyti vietoje sprogimų sugriautų namų langų. Šiam miestui perkame ir elektros generatorius, kurie būtini ligoninėse“.

Charkive, kaip ir kituose nuo karo nukentėjusiuose miestuose, prasidėjus naujiesiems akademiniams metams vaikai grįžta į mokyklas ar bent jau į saugias vietas, kur gali vykti pamokos. Jiems siunčiama apie 300 kuprinių, tikintis, kad beprasmio karo metu pirmosiomis mokyklos dienomis jie galės pajusti šiek tiek normalumo.

(DŽ/Fides)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode