Sprogimas

Buvę Registrų centro patalpos aukcione parduotos už 251 tūkst. eurų

registruRugsėjo 15-ąją įvykusiame aukcione varžėsi net 8 dalyviai, o pradinė kaina didėjo triskart. Turto bankui paskelbus aukcioną, Laisvės g. 26, Mažeikiuose esančios patalpos sulaukė tiek vietos gyventojų, verslininkų, tiek nekilnojamojo turto projektų vystytojų dėmesio.  

„Buvusios Registrų centro patalpos parduotos už triskart didesnę kainą, dėl jų varžėsi 8 dalyviai. Sulaukėme išties didelio susidomėjimo šiuo objektų, nuo pavienių asmenų, vietos verslininkų iki vystytojų, kurie svarstė galimybes patalpas pritaikyti gyvenamajai paskirčiai“, – teigia Guoda Gurauskaitė, Turto banko Pardavimų departamento direktorė. 

Mažeikių senamiestyje esančios, labai tvarkingos, šviesios, puikaus išplanavimo ir geros būklės, daugiau nei 860 kv. m ploto patalpos su dalimi aikštelės kieme bei dalimi žemės sklypo sulaukė nemenko pirkėjų susidomėjimo. Objektas buvo parduodamas už 84,1 tūkst. eurų pradinę kainą, aukcioną laimėjo dalyvis už šį objektą pasiūlęs 251 tūkst. eurų. 

Turto bankas  yra valstybės įmonė, kurioje akcininko teises įgyvendina Finansų ministerija. Įmonė siekia efektyvinti valstybės turtą, mažinti jo plotą, paliekant tik tikrai valstybės veiklai reikalingus pastatus.  Turto bankas centralizuotai valdo apie 700 tūkst. kv. m administracinės paskirties valstybės nekilnojamojo turto, jį atnaujina, investuoja į naujų pastatų statybą. Vieni iš pagrindinių įmonės strateginių tikslų yra statinių tvarumo didinimas, investicijos į atsinaujinančią energiją, energijos sąnaudų ir CO2 emisijos mažinimas.

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode