Parama dėkojame




Sprogimas

Europos paveldo dienų pradžia – Pikeliuose

Rugsėjo 10-osios rytą Pikelių miestelis pasipuošė Europos paveldo dienų vėliava. Moksline konferencija Pikelių bažnyčioje prasidėjo Europos paveldo dienų renginiai Mažeikių rajone. Informatyvūs, įdomūs pranešimai apie Pikelių seniūnaitijos kultūros ir gamtos paveldą buvo tarsi įžanga į pikeliškių svajonę – išleisti knygą – straipsnių rinkinį apie savo kraštą, turtingą jo istoriją, iš čia kilusius menininkus, mokslininkus, kariškius, kitus žymius žmones.

Renginį organizavo Pikelių bendruomenė ir parapija, rėmėjai – Kultūros paveldo departamentas prie Kultūros ministerijos, Mažeikių rajono savivaldybė. Pikelių parapijos klebonas kun.Gintaras Lengvinas pasirūpino paskaitų tiesiogine transliacija, kuri vyko Facebook paskyroje Mažeikių Šv. Pranciškaus Asyžiečio parapija. Ten pat galima peržiūrėti ir vaizdo įrašą.

Šios konferencijos pranešimai – tik nedidelė dalis būsimos knygos. Suburtas autorių kolektyvas dar pildomas. Rengiami straipsniai apie ypač vertingą ir išskirtinę Pikelių Švč. Trejybės bažnyčią, jos istoriją, architektūrą, altorius ir kitus meno kūrinius, vertingiausius Pikelių kapinių antkapinius paminklus. Nebus pamiršta ir Pikelių mokykla, biblioteka, čia gyvavusi žydų bendruomenė, veikusios visuomeninės organizacijos ir t. t. 

Budas.lt nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode