RETRO

Statomi nauji konteineriai rūbams

Netrukus Mažeikių senamiestyje bus pastatyta naujų konteinerių rūbams. Jų „atkeliaus“ ir į Viekšnių, Reivyčių, Sedos, Židikų seniūnijas. Kai kur jie bus pirmieji.

Mažeikiuose trys konteineriai bus pastatyti Vasario 16-osios g. 8, Respublikos g. 20 (prie konteinerių aikštelių) ir Vilniaus g. 2 (prie p. c. „Maxima“).

Seniūnijose jie bus statomi didžiosiose gyvenvietėse arba prie seniūnijos administracinio pastato.

  • Viekšnių seniūnijoje:

Rupūžkalnio g. 8, Kapėnų k., (prie parduotuvės) ir Žemaitės g. 6, Palnosų k., (prie bendruomenės namų)

  • Reivyčių seniūnijoje:

Mokyklos g. 1, Buknaičų k., (prie bendruomenės namų) ir Urvikių k., (Vingių g. ir Saulės g. sankryžoje esančioje aikštelėje)

  • Sedos seniūnijoje A. Baranausko a. 1 (prie Sedos sen.)
  • Židikų seniūnijoje:

Paprūdžio g. 4, Židikų k. ir  Taikos g. 6, Ukrinų k.

Konteineriai gauti įgyvendinant projektą „Komunalinių atliekų tvarkymo infrastruktūros plėtra Telšių regione“,  pagal kurį Mažeikiuose prie pusiau požeminių konteinerių aikštelių jau pastatyta 20 tokių konteinerių. Per mėnesį mieste surenkama apie 30 t tekstilės.

Rūbų konteineriai skirti ne visoms tekstilės atliekoms, o tik tiems drabužiams bei avalynei, kurie dar tinkami naudoti ir gali būti nešiojami. Čia taip pat galima palikti nebereikalingą, tačiau švarią ir tvarkingą patalynę, užuolaidas. Pagrindinis atskiro tokių atliekų surinkimo tikslas – pakartotinis jų naudojimas.

Konteinerius prižiūrės ir juos kas savaitę arba pagal jų užpildymą ištuštins Telšių regiono atliekų tvarkymo centro darbuotojai. Tinkamus antriniam naudojimui rūbus, patalynę, avalynę panaudos labdaros organizacijos, o netinkami – perdirbti.

Mazeikiai.lt nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode