Sprogimas

Vasaros šventė Purvėnuose

purvenaiLiepos 16-ąją Purvėnų kaimo parke vyko vasaros šventė „Tėveliai čia gyveno ir aš čia gyvenu.

 Šventė prasidėjo tradiciškai – krepšinio varžybomis, kurias vis pakoreguodavo lietus. Tai neatgrasė entuziastų ir šiemet rungėsi net septynios komandos. Be vietinių purvėniškių, rungėsi komanda iš Telšių „Telšiai“, Mažeikių „Luliada.lt“. Pirmąją vietą iškovojo telšiškiai, antrąją išplėšė Purvėnų „Čiobrelis“, tretieji liko „Luliada.lt“. Taip pat vyko baudų metimo bei tritaškių metimo rungtis.

Organizatoriai, Laižuvos kultūros centras, pasirūpino, kad vėsų vakarą kaitintų būrys atlikėjų. Dauguma atlikėjų iš Laižuvos kultūros centro – senjorų ansamblis „Laižuvos širdis“, vadovaujamas Valdo Baužo, senjorų kolektyvas iš Auksūdžio „Auksinė obelis“ (vadovas Andrius Dobrovolskis) bei duetas „Retro“ (vadovas Valdas Baužas). Purvėniškius džiugino ir skambūs Šiaulių r. savivaldybės kultūros centro Gilaičių filialo Kužių salės moterų ansamblio „Mėtos“ (vadovė Kristina Lučinskaitė) atliekamos dainos.

Mažeikių kraštas garsus ir savo žymiais atlikėjais – jaudino svajingos, šmaikščios ir linksmos autorinių dainų atlikėjos Irenos Jokšienės dainos. Su malonumu buvo proga prisiminti romantiškas nuostabaus balso savininko, dainų kūrėjo Romo Dambrausko dainas.

Antano žirgai kvietė pajodinėti, Zigmo žirgai karieta pasivažinėti, o batutas vaikus pašokinėti.

Gražinos Veršinskienės nuotr.

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode