Sprogimas

Mažeikiuose lankėsi aplinkos ministras

Kovo 8 d. Mažeikių rajono savivaldybėje  lankėsi aplinkos ministras Simonas Gentvilas ir susitikime su Savivaldybės vadovais ir specialistais aptarė rajonui aktualius atliekų tvarkymo ir jų rūšiavimo, daugiabučių namų renovacijos bei kitus aplinkos apsaugos klausimai. 

Susitikime su ministru dalyvavo Savivaldybės mero pavaduotoja Rūta Matulaitienė, mero patarėjai Milda Šukienė ir Virgilijus Radvilas, Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Šiurys, direktoriaus pavaduotojas Eimantas Salatka, Seimo narė Laima Nagienė, Telšių regiono atliekų tvarkymo centro vadovas Vidimantas Domarkas ir kt. 

Ministras domėjosi atliekų surinkimu, jų tvarkymo Telšių regione funkcionalumu. Aptartos galimybės efektyvinti atliekų išvežimą. Kalbėta apie daugiabučių namų renovaciją, investicijų planus, numatomas vandentvarkos infrastruktūros ir Nacionalinės žemės tarnybos reformas. 

Pristatytas Savivaldybės drauge su partneriais iš Estijos, Ukrainos ir Norvegijos įgyvendinamas projektas „Žiedinis atliekų tvarkymas“, jo tikslai. Kalbėta apie galimybes Mažeikiuose įrengti šiuolaikišką stambiagabaričių atliekų surinkimo, rūšiavimo, dalinio remonto bei nebenaudojamų daiktų paruošimo antriniam naudojimui centrą. 

Mazeikiai.lt nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode