Parama dėkojame




Sprogimas

Laižuvoje šokti kvietė „Oninių polka“

Šeštadienio vakarą Laižuvos Vadaksties upės slėnyje įvyko tradicinis liaudiškos muzikos festivalis „Oninių polka“. Renginio pradžioje skambėjo Laižuvos miestelio himnas, buvo pakviesta Laižuvos seniūnijos seniūnės pavaduotoja Angelė Klemenienė bei Laižuvos bendruomenės pirmininkas Antanas Taučius pakelti miestelio vėliavą.

 

Perdavė linkėjimus

„Malonu matyti tiek susirinkusių į šitą nuostabią tradicinę šventę. Pirmiausia norėčiau pasveikinti mūsų šventės kaltininkes Onutes, norėčiau padėkoti rėmėjams, be kurių negalėtume išsiversti ir taip pat Kultūros centro darbuotojams, kad jie viską suorganizavo. Norėčiau palinkėti gražios nuotaikos, daug gražių akimirkų ir šiandien ir ateityje,“– sveikino A. Taučius. Linkėjimus perdavė ir Auksūdžio bendruomenės pirmininkė Ingrida Braziulienė: „Vakaras puikus, oras geras, belieka pasveikinti Onas ir Onutes, perduoti linkėjimus mūsų mažiesiems centro lankytojams, atostogos įpusėjo, dar džiaukitės, dar turite laiko, po tokių sunkių metų, norisi visiems palinkėti saugių švenčių, būkit visi sveiki, sveikai pradėkime rudenį ir kai kitąmet susitiksime, galėsime sakyti, kad mes viską nugalėjome.“

Vyko žvejų varžybos

Penktadienį vyko tradicinės žvejų varžybos. Jose varžėsi ne tik vietiniai Laižuvos gyventojai, bet ir svečiai iš Mažeikių, Palnosų. Iš viso dalyvavo 15 žvejų. Trečiąją vietą varžybose užėmė Romas Budrys iš Palnosų. Jis sugavo 1 kg 504g žuvies. Antrąją vietą užėmė Ildifonsas Mišeikis iš Laižuvos. Jis sugavo 1 kg 857 g žuvies, o pirmąją pelnė Rimantas Žulpa iš Mažeikių, kuris pagavo net 2 kg 724 g žuvies.

Taip pat šiemet varžybose dalyvavo ir jaunasis, devynerių metų žvejys Dovydas Gražys iš Mažeikių. Didžiausią žuvį pagavo Gražvydas Braun iš Palnosų.

Šokti kvietė muzikantai

Oninių polkos šokti kvietė Laižuvos senjorų kolektyvas „Laižuvos širdis“. Taip pat svečiai iš Tytuvėnų – Tytuvėnų krašto bendruomenės kapela „Svaja“, kurios vadovas Regimantas Zenauskas. Duetas iš Purvėnų kaimo, kurio pavadinimas taip pat „Svaja“, linksmos muzikos ansamblis „UžKūtės“, vadovas Laimis Grigas ir vakarą vainikavo buvęs grupės „Pikaso“ narys Deividas Bastys.

Pramogos šventės metu

Tradiciškai renginio metu svečius linksmino Antano Žirgai, žmonės galėjo mėgautis kava, ledais, gira. Mažieji šventės dalyviai visą vakarą šokinėjo ant didžiulio batuto, dalyvavo loterijoje be pralaimėjimo ir taip pat galėjo veidą pasipuošti piešiniais.

Autorės nuotr.

Daugiau nuotraukų: (2) Facebook

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode