Sprogimas

Penktoji simpoziumo „Versmės“ diena: svečiuose – Savivaldybės meras

Liepos 23-ioji, penktoji simpoziumo diena, išsiskyrė iš kitų ne tik gausa turiningų veiklų, bet ir Mažeikių r. savivaldybės mero Vidmanto Macevičiaus dėmesiu.

Jau 10 val. ryto Židikų Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje su dailininke Rūta Kučinskaite prasidėjo vaikų ir jaunimo kūrybinės dirbtuvės.

Pasak Mažeikių r. savivaldybės administracijos vyr. specialistės paveldosaugai Rūtos Končiutės-Mačiulienės, vaikams susirinkus bažnyčioje pasigirdo šurmulys, o tikybos mokytoja Jurgita Paulauskaitė jiems pravedė pamoką apie elgesį šventovėje, kas paliko didelį įspūdį: „Niekada nebūčiau pagalvojusi, kad jiems tai reiktų paaiškinti. Jautrus momentas: suklupom maldai su vaikais ir mokytojais“.

 

Vėliau dalyvių dėmesį prikaustė restauratorių dirbtuvės, kur vyksta Židikų bažnyčios šventoriaus medinio koplytstulpio tvarkybos darbai. Šioje veikloje dalyvavo ir meras, atvykęs aplankyti ,,Versmių“ dalyvių, apžiūrėti parodas.

Išklausytos dvi paskaitos: mažeikiškis Dovydas Ušinskas simpoziumo dalyvius supažindino sumedinių koplytstulpių, koplytėlių ir baldų restauravimu bei priežiūra. Dr. Jurgita Kristina Pačkauskienė iš Vilniaus skaitė paskaitą „Iš katakombų į viešumą: krikščioniškojo meno formos iki ikonoklazmo“.

Vakarop valanda praleista su dailininkais diskusijoje „Dailininkas Bažnyčioje“. Dalyvavo mažeikiškiai Virginijus Tamošiūnas ir Rasa Tamošiūnienė, kaunietė Rūta Kučinskaitė, vilnietė Agnė Juškaitė ir kiti, Renginį moderavo dr. K. Pačkauskienė.

Po diskusijos dalyviai pakviesti bendrai maldai šv. Mišiose.

Mažeikių krašto kultūros paveldo nuotr.

Daugiau nuotraukų: (6) Facebook

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode