Sprogimas

Savaitgalis Mažeikių rajone džiugino renginiais

Liepos 10-oji Mažeikių rajone pasižymėjo renginių gausa. Kaimų, miestelių šventės sutraukia ne tik vietinius, bet ir miestiečius. Būtent šiose šventėse visiems suteikta galimybė nemokamai dalyvauti įvairių atlikėjų koncertuose. Gyventojams buvo didelis pasirinkimas, kurioje šventėje dalyvauti – Leckavoje Jokūbinėse, Auksodėje „Drauge su gėlėta vasara“, Pikelių miestelio šventėje ar Balėnuose „Ir pražyda žale lėipa“. Laižuvos seniūnijos keliukais skuodė Lietuvos autoralio čempionato II etapo „ORLEN Lietuva Rally 2021“ varžybų ekipažai.

 


Balėnuose
„Ir pražyda žale lėipa“

Tradicinė balėniškių vasaros šventė net lietučio maudoma skleidė pakilią nuotaiką. Paminėti garbaus amžiaus jubiliatai, pasidžiaugta, kad per metus Balėnų kaimo bendruomenę papildė ir naujagimiai. Daug pramogų pasiūlyta vaikams – batutas, veidukų piešimas, laikinos tatuiruotės. O kaip neišbandžius, ar laiminga ranka – loterijoje laimingieji ir gerų prizų laimėjo.

Meninė dalis leido pasidžiaugti šokiais, kuriuos atvežė kaimynai iš Telšių rajono: moterų šokių grupės – „BuldIngos“ (Nevarėnai), „MMKO“ (Mitkaičių k.). Šokius keitė dainų autoriaus ir atlikėjo Stanislovo Žebrausko romantiškos dainos. Šilalės rajono kaimo kapela „Bijotaičiai“ ne tik dainas dovanojo, bet ir pasakojimais kėlė juoko bangas. Šventinį koncertą vainikavo grupė „Pusbroliai Aliukai ir sesutė Silvija“.

Pikelių miestelio šventė

Pikelių miestelio vasaros šventėje vietos gyventojai pristatė savo rankdarbius bei produktus, vyko edukacinės programos, atrakcijos vaikams, sportiniai žaidimai bei varžybos. Dalyvavo ir baikeriai.

Atvyko gausus meno saviveiklininkų būrys. Muzika ir daina džiugino liaudiškos muzikos kapelos: „Rivena“ iš Žlibinų (Plungės r.), žarėniškiai „Žara“ (Telšių r.). Šokiui kvietė židikiškių grupė „Dublis“. Savo talentą parodė ir vietinis mišrus vokalinis ansamblis „Sodžius“. Jiems nenusileido ir jaunieji atlikėjai, žiūrovai galėjo pasigėrėti vaikų menine programa. Šventinį koncertą užbaigė grupės „DAR“ atliekamos dainos.

Auksodėje „Drauge su gėlėta vasara“

Auksodę drebino ne tik pravažiuojančių ralio dalyvių ekipažai, bet ir šventės „Drauge su gėlėta vasara“ akordai. Susirinkusius dainomis linksmino Laižuvos kultūros centro kolektyvai, instrumentinis-vokalinis ansamblis „Kvėstė“ iš Ukrinų, Žemalės kultūros namų stilizuota kapela „Šerkšnė“. Savo švelniu balsu užbūrė Gintarės Karaliūnaitės atliekamos dainos.

Birutės Šneideraitienės ir autorės nuotr.

Daugiau nuotr.: Balėnų šventės (5) Facebook

Pikelių (7) Facebook

Leckavos: (4) Facebook

Plačiau apie Jokūbines: http://budas.lt/regionu-naujienos/naujienos-mazeikiuose/44316-leckavoje-atgaivintos-jokubiniu-tradicijos

 

 

 

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode