Sprogimas

Kelių valandų parodoje – vaikų išgyvenimai pandemijos gniaužtuose

Birželio 12 d. Mažeikių Šv. Pranciškaus Asyžiečio aikštėje kelias valandas buvo eksponuojami Mažeikių dailės mokyklos mokinių darbai. Parodos tikslas – parodyti save ir pakviesti mokytis dailės naujus žmones.

 

Pasak mokyklos direktoriaus Zenono Steponavičiaus, tai ne teminė paroda, o dvejų pandeminių – nuopuolių ir pakilimų – metų darbai: „Mėginame pademonstruoti, kaip mes išgyvenome. Šie darbai visuomenei nebuvo rodyti, kai kurie (eksponuojami ant lentų) darbai sukurti pačių mokinių nuotolinio ugdymo metu. Norime parodyti, kokie gabūs vaikai. Kaip antai, pavaizduotas šuo. Tai išskirtinis darbas, o jo autorė dailės užsiėmimus lanko tik pirmus metus“.

Mažeikių dailės mokyklos direktorius Budas.lt sakė, kad nors ir sumažėjo mokinių, tačiau dar turintys optimizmo: „Kažkada turėjom apie 200 vaikų, dabar per 80, o kai trečiadienį išeis baigiantieji, liks 60, tačiau tikimės, kad ateis apie 30 naujų. Skaudus smūgis mokyklai, kad išeina labiausiai subrendę.

Lietuvoje 11 dailės mokyklų, reikia džiaugtis, kad išlikom provincijos mieste, tai daug. Neramumą kelia pasikeitimas švietimo struktūroje: ketinama papildomo ugdymo įstaigas integruoti į bendrą ugdymą“.

Mažeikių dailės mokykla, gyvuojanti per 30 metų, kviečia mokytis 6-18 metų mokinius. Čia mokoma skulptūros, dizaino, grafikos, tekstilės, tapybos, keramikos paslapčių. Ugdytiniai susipažįsta su pasaulio dailės istorija. Mokinių darbai eksponuojami parodose. Priėmimas vyks iki spalio 1 d.

Daugiau nuotraukų: (8) Facebook

Autorės nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode