Parama dėkojame




Sprogimas

Laižuvos kultūros centro darbas karantino metu

Birutė Šneideraitienė

Nuo karantino paskelbimo pradžios Laižuvos kultūros centro kolektyvas, pasak jo vadovės, dirba nuotoliniu būdu. Pagal darbo pobūdį pasirenkama ir tinkamiausia, kokia šiuo metu įmanoma, veiklos, bendravimo su visuomene ir kolektyvais forma.

Socialiniame tinkle

Kaip naujienų portalą Budas.lt informavo Laižuvos kultūros centro direktorė Laima Virkutienė, kartu su Auksūdžio biblioteka sukurtas atskira Facebook paskyra, kurioje skelbiami įvairūs konkursėliai, užduotys: „Taip skatiname kuo daugiau žmonių sekti informaciją ir aktyviai dalyvauti nuotoliniame kultūriniame gyvenime.“

Kuria dainas, repetuoja

„Kaip ir ne karantino metu, taip ir dabar yra ieškoma naujų kūrinių – dainų artimiausioms pagrindinėms metų šventėms. Jas reikia paruošti, pritaikyti esamiems kolektyvams, kas užima ne mažą dalį laiko. Dainas bandoma įrašyti ir siųsti kolektyvų nariams savarankiškai mokytis. Kol kas bandomos Viber ir Zoom platformos, kurių metų būtų galima prisijungti ir gyvai atlikti repeticiją. Ieškoma geriausio kolektyvams varianto“, – pasakojo L. Virkutienė, pridurdama, jog daug darbo laiko skiriama naujų programų, kurios bus naudojamos ateityje, įsisavinimui. Kaupiama garso ir kitokia fonoteka renginių rengimui. Tvarkomas kultūros centro metraštis. Ruošiamos virtualios parodos.

Modernios technologijos – ne visiems

L. Virkutienė kaip problemą įvardijo tai, jog ne visi kolektyvų nariai dėl vyresnio savo amžiaus naudojasi informacinėmis technologijomis ar kai kuriomis programomis. Todėl, pasak jos, darbas galimas tik su tam tikra žmonių grupe, su dalimi vyresnio amžiaus kolektyvų narių lieka tik pokalbiai telefonu, tolimesnių pasirodymų aptarimas ir koncertinės veiklos planavimas.

Lengva su vaikais

Pasak direktorės, su vaikų kolektyvais taip pat dirbama nuotoliniu būdu, jie puikiai naudojasi kompiuteriais, išmaniaisiais telefonais ir interneto programėlėmis, todėl su jais bendrauti lengva naudojant Facebook, Messenger ar Zoom programas: „Žinoma, repetuoti spektaklius yra sudėtinga, bet kartotis vaidmenis, atlikti sceninės kalbos mankšteles, prisiminti ką išmokome, tikrai paprasta ir net įdomu.“

Planai bus vykdomi

„Nors nuotolinis darbas atima didžiąją dalį darbo laiko, bet turime galvoti apie ateitį. Artėjant vasarai privalome būti pasiruošę švenčių scenarijus, nors ir karantinas, scenarijai niekur nedingsta. Jie nuolat tobulinami ir papildomi. Surinkta informacija, kontaktai, idėjos saugiai nugula popieriuje, ir vos pasibaigus karantinui visi renginių planai bus vykdomi savo eiga, suplanuotomis datomis“, – ateities vizijomis dalijosi L. Virkutienė.

Nuotraukos iš Kultūros centro archyvo (FB „Budas.lt/Būdas“)

                                                                                                       

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode