Parama dėkojame




Sprogimas

Informuojame apie parengtus Mažeikių rajono savivaldybės teritorijos bendrojo plano keitimo sprendinius

Planavimo organizatorius – Mažeikių rajono savivaldybės administracijos direktorius, Laisvės g. 8, LT-89223 Mažeikiai tel. (8 443) 98 204, el. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., interneto svetainė: www.mazeikiai.lt.

Plano ir SPAV rengėjas – UAB CityForm LT, S. Žukausko g. 4-108, LT-08224 Vilnius ir UAB „Geometra“ Taikos pr. 88A, LT-51183 Kaunas. Projekto vadovė – Giedrė Ratkutė Skačkauskienė, tel. 8 698 79 972, el. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..">Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Planavimo pagrindas – Mažeikių rajono savivaldybės tarybos 2018 m. vasario 23 d. sprendimas Nr. T1-55 „Dėl Mažeikių rajono savivaldybės teritorijos bendrojo plano keitimo“.

Plano keitimo tikslai: sudaryti sąlygas darniai rajono teritorijos raidai, nuosekliai erdvinės ir funkcinės integracijos politikai įgyvendinti, teritorijų sanglaudai, kompleksiškai spręsti socialinius, ekonominius, ekologinius uždavinius; nustatyti gyvenamųjų vietovių, inžinerinės ir socialinės infrastruktūros, kitų socialinės, ekonominės veiklos sričių vystymo ir įgyvendinimo gaires, numatyti plėtros reikalingas teritorijas; sudaryti sąlygas racionaliam rajono gamtinių, žemės gelmių ir energijos išteklių naudojimui ir atkūrimui; numatyti rajono gamtinio ir kultūrinio kraštovaizdžio savitumo, gamtos ir nekilnojamojo kultūros paveldo išsaugojimą, tikslingą naudojimą ir pažinimą, ekologinei pusiausvyrai būtino gamtinio karkaso formavimą; kurti sveiką, saugią, darnią gyvenamąją aplinką ir visavertes gyvenimo sąlygas gyvenamosiose vietovėse; sudaryti sąlygas privačioms investicijoms, kuriančioms socialinę ir ekonominę gerovę, tinkamos kokybės gyvenimo sąlygas; derinti fizinių ir juridinių asmenų ar jų grupių, savivaldybės ir valstybės interesus dėl teritorijos naudojimo ir veiklos plėtojimo teritorijoje sąlygų; sudaryti sąlygas racionaliam žemės naudojimui ir žemės ūkio veiklai skatinti.

Plano keitimo uždaviniai: suformuoti planavimo lygmenį atitinkančias teritorijos funkcinio ir erdvinio vystymo kryptis; optimizuoti planuojamos teritorijos urbanistinę struktūrą, socialinę ir inžinerinę infrastruktūrą; numatyti racionalaus žemės gelmių išteklių, žemės ūkio naudmenų, miškų, kitų gamtos išteklių išsaugojimo ir naudojimo, gamtinio karkaso ir ekologiškai pagrįstos žemės naudojimo teritorinės struktūros formavimo, gamtos ir nekilnojamojo kultūros paveldo, kraštovaizdžio ir biologinės įvairovės išsaugojimo priemones; detalizuoti atitinkamų aukštesnio lygmens kompleksinio teritorijų planavimo dokumentų sprendinius.

Susipažinti su visa darbų programa bei kita informacija galima teritorijų planavo dokumentų informacinėje sistemoje (www.tpdris.lt, TPD Nr.K-RJ-61-18-122).

 Viešas supažindinimas. Susipažinti su parengtais teritorijų planavimo dokumento sprendiniais galima Mažeikių rajono savivaldybės administracijos Architektūros ir urbanistikos skyriuje (Laisvės g. 8, LT-89223 Mažeikiai, tel. (8 443) 98 235, 8 686 29 149, el. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.), Mažeikių rajono savivaldybės internetinėje svetainėje www.mazeikiai.lt, Lietuvos Respublikos teritorijų planavimo dokumentų rengimo ir teritorijų planavimo proceso valstybinės priežiūros informacinėje sistemoje – www.tpdris.lt (TPD Nr. K-RJ-61-18-122) nuo 2020 04 27 iki 2020 05 27. Vieša ekspozicija vyks Mažeikių rajono savivaldybės administracijos Architektūros ir urbanistikos skyriuje (Laisvės g. 8, LT-89223 Mažeikiai, tel. (8 443) 98 235, el. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.) nuo 2020 05 06 iki 2020 05 27. Viešas svarstymas (susirinkimas) dėl parengto teritorijų planavimo dokumento įvyks 2020 05 28, 17:00 val. Mažeikių rajono savivaldybės tarybos salėje, adresu Stoties g. 18, LT-89226 Mažeikiai.

 Dėl susidariusios situacijos šalyje, įvesto karantino metu, prieš atvykstant susipažinti su parengtu teritorijų planavimo dokumentu prašome prieš tai susisiekti su Mažeikių rajono savivaldybės administracijos Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėja Daiva Štakonaite tel. (8 443) 98 235, 8 686 29 149, el. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

 Taip pat pažymime, kad viešo svarstymo (susirinkimo) vieta ir laikas gali būti patikslinti ne vėliau kaip prieš 5 darbo dienas iki viešo svarstymo. Tuo atveju, jei vis dar bus įvestas karantinas ar taikomi apribojimai dėl susibūrimų viešas svarstymas (susirinkimas) gali būti vykdomas nuotoliniu būdu.

 Išsamesnė informacija teikiama Mažeikių rajono savivaldybės administracijos Architektūros ir urbanistikos skyriuje, Laisvės g. 8, LT-89223 Mažeikiai, tel. (8 443) 98 235, 8 686 29 149 el. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.www.mazeikiai.lt

 Pasiūlymų teikimo tvarka: pasiūlymai dėl teritorijų planavimo dokumentų planavimo organizatoriui teikiami raštu ir (ar) Lietuvos Respublikos teritorijų planavimo dokumentų rengimo ir teritorijų planavimo proceso valstybinės priežiūros informacinėje sistemoje visą teritorijų planavimo dokumentų rengimo laiką iki viešo svarstymo pabaigos, viešo svarstymo metu pasiūlymai teikiami ir žodžiu.

 1 priedas

2 priedas

3 priedas

4 priedas

5 priedas

6 priedas

MS

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode