Parama dėkojame




Sprogimas

Mažeikių „Ventos“ progimnazija: nuotolinis mokymas patobulino IT žinias

Ernesta ŠNEIDERAITYTĖ

Bėgėjantis trečiai nuotolinio mokymo savaitei atsiranda įvairių nuomonių apie sėkmingą arba nesėkmingą ugdymo procesą. Anot Mažeikių „Ventos“ progimnazijos direktorės Ramunės Badaukienės, mokiniai aktyvūs, tik kartais dėl techninių trukdžių vėluoja prisijungti į vaizdo pamokas.

Neigiamų atsiliepimų nėra

„Mes, ,,Ventos“ progimnazijos bendruomenė, pakankamai ramiai įsijungėme į nuotolinį mokymą“, – teigė mokyklos direktorė. Pasak jos, visiems teko išeiti iš komforto zonos – įprastą ugdymo procesą pakeisti dar visuotinai nebandytu.

R. Badaukienė pasakoja, jog vaikams patinka, jie džiaugiasi nuotoliniu mokymu, o mokykla neigiamų atsiliepimų negavo.

Išvaryti iš klasės

„Pradžioje buvo ir bandymų paišdykauti virtualioje erdvėje, tačiau visi buvo informuoti apie pasekmes bei pasinaudota programų teikiamomis galimybėmis ,,išvaryti iš klasės“ׅ, – sakė progimnazijos vadovė.

Padaugėjo darbo

Šiuo neįprastu laikotarpiu kai kurie pedagogai džiaugiasi palengvėjusi darbo krūviu ir laisvesniu grafiku, o kiti pastebi, jog darbo ženkliai padaugėjo. Pasak „Ventos“ progimnazijos mokytojų, dabar vienai pamokai jie ruošiasi 2-3 valandas, nes viską, ką rašydavo žalioje lentoje dabar reikia perkelti į virtualią lentą, o be to, reikia keisti ir vertinimo sistemą.

„Mokytojams teko tobulinti savo IT naudojimo kompetencijas, tad džiugu, kad turime gerų profesionalų, kurie padėjo ir kitiems. Galiu sakyti, kad vyko toks bendruomeninis mokymasis, vieni iš kitų mokėmės, o dabar ne tik pamokos vyksta Zoom ar Padlet platformoje, bet ir mes vedame susirinkimus, bendraujame Facebook sukurtoje grupėje. Mokytojai patys pasirenka, kokius skaitmeninius įrankius naudoti. Žinoma, žiūri, kad jie būtų kuo aiškesni, suprantamesni ir naudingesni“, – Budas.lt teigė direktorė.

Įsitraukia šeima

Tėvams dabar taip pat atsakingas metas, nes visa šeima turi įsitraukti į ugdymo procesą, padėti vaikams. Tėvus, kurie kreipiasi dėl iškilusių prisijungimo prie Tamo, kitų mokymo platformų problemų, konsultuoja pavaduotoja ugdymui, kiti mokytojai.

Nuotrauka iš mokyklos archyvo

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode