Sprogimas

Bibliotekos paslaugos – nuotoliniu būdu

Karantino metu Mažeikių rajono savivaldybės viešoji biblioteka ir 24 filialai teikia paslaugas nuotoliniu būdu: pratęsia knygų grąžinimo terminus, konsultuoja skaitytojus telefonu, sudarinėja populiariausių knygų sąrašus, siūlo naudotis paslauga „Klausk bibliotekininko“duomenų bazėmis.

Taip pat kviečia skaityti elektronines knygas bibliotekų elektroninių paslaugų portale  www.ibiblioteka.lt, leidyklos „Vyturys“ svetainėje, susipažinti su virtualaus kultūros paveldo portale  www.epaveldas.lt esančiais dokumentais.

Be to, kuria ir siūlo įvairias edukacines programas, konkursus ir viktorinas, dalinasi informacija ir nuorodomis apie atvertus, nemokamai prieinamus informacijos šaltinius, rengia virtualias parodas socialiniame tinkle Facebook ir interneto svetainėje.

Bibliotekos personažas Mažeikiškis Kiškis nuolat bendrauja su vaikais ir kiekvieną savaitę siūlo vis naujus skaitymus, vaidinimus, užsiėmimus virtualioje erdvėje.

Perskaitę anksčiau paimtas knygas mažeikiškiai jas gali palikti knygų grąžinimo dėžėje prie bibliotekos.

Kol bibliotekos durys uždarytos lankytojams, atliekamas išsamus fondo patikrinimas, paremontuojamos patalpos.

Dalis darbuotojų, dirbdami nuotoliniu būdu, kuria ir redaguoja metaduomenis kataloguose, vykdo naujus knygų pirkimus, rašo straipsnius, kraštotyros darbus, renka medžiagą parodoms, būsimiems renginiams, studijuoja profesinę literatūrą, kelia kvalifikaciją nuotoliniuose mokymuose, ruošiasi gyventojus mokyti kompiuterinio raštingumo.

Bibliotekininkai rengiasi Kultūros paso programų įgyvendinimui: rašo scenarijus naujiems lėlių teatro spektakliams, siuva lėles, tęsia Lietuvos kultūros tarybos finansuojamo projekto veiklą.

Taip pat bibliotekos darbuotojai prisideda prie apsauginių skydelių gamybos 3D spausdintuvu, kurią koordinuoja Nacionalinės M. Mažvydo bibliotekos specialistai. Pirmieji 20 pagamintų apsauginių skydų perduota Mažeikių ligoninei, 8 – Židikų ambulatorijai, netrukus dar viena siunta pasieks Mažeikių medikus. Jie bus gaminami tol, kol bus poreikis.

Viešosios bibliotekos ir filialų darbuotojai tikisi, kad jau greitai galės bendrauti su skaitytojais ir lankytojais gyvai, pasiūlydami naujų knygų ir veiklų.

Būkime ir likime sveiki! 

Ryšių su visuomene skyrius

MS

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode