Sprogimas

Įmonė prašo paneigti paskleistą klaidingą informaciją

Kovo 13 d., penktadienį, įmonė, kurios 11 darbuotojų šią savaitę iš Italijos grįžo į Mažeikių rajoną, Mažeikių rajono savivaldybės ekstremalių situacijų valdymo komisijai pateikė faktus, prašydama paneigti kai kurių vietos savivaldos atstovų asmeninėje feisbuko paskyroje paskleistą klaidingą informaciją.

Darbuotojai informuoti ir patikrinti

Pasak įmonės vadovų, iš Italijos grįžę darbuotojai buvo tinkamai informuoti ir instruktuoti, kaip elgtis tokiais atvejais. Darbuotojai pagal sutartį darbus vykdė Italijos Respublikoje nuo 2019 m. spalio mėnesio ne koronaviruso židinio zonoje, ir darbų atlikimo vietoje koronaviruso atvejų, įmonės duomenimis, nebuvo ir nėra nustatyta: „Visi darbuotojai prieš išvykstant iš Italijos buvo patikrinti nustatyta tvarka.

Darbuotojai grįžo įprastine tvarka reguliariais skrydžiais, išvyko į savo gyvenamąsias vietas ir buvo įspėti bei paraginti pasiimti nedarbingumo lapelius ir save izoliuoti 14 dienų terminui. Jokių ligos simptomų įmonės darbuotojams ar jų šeimos nariams nebuvo ir iki šiol nėra nustatyta.

Įmonė, gerbdama darbuotojų teisę į privatumą ir saugodama asmens duomenis, daugiau informacijos pateikti negali. Visa būtina informacija teikiama teisėtiems duomenų valdytojams (policijai, medicinos įstaigoms ir kt.).

Įmonė imtis kitokių veiksmų ir darbuotojus kažkaip izoliuoti kitokiu būdu neturi jokios teisės. Įmonė taip pat atkreipia dėmesį, jog taisyklės, kaip elgtis koronaviruso atveju, patvirtintos tik 2020 m. kovo 12 d.

Įmonės vadovai prašo gyventojų elgtis sąmoningai, nepanikuoti ir nepažeisti įmonės darbuotojų teisių, nešmeižti įmonės, nes įmonė pasiryžusi ginti savo ir savo darbuotojų teises visomis teisinėmis priemonėmis.“

Sukelta panika

Priminsime, kad dėl vicemerės Linos Rimkienės apie šią įmonę paskleistos savo asmeninėje feisbuko paskyroje bei respublikinėje žiniasklaidoje netikslios informacijos, kovo 12 d. 8 val. Mažeikių rajono savivaldybėje buvo sušauktas ekstremalių situacijų komisijos posėdis, kuriame dalyvavo įmonės, kurios darbuotojai antradienį grįžo iš Italijos, vadovai. Posėdyje dalyvavusi Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Telšių departamento direktorė Giedrė Ligeikienė įmonei priekaištų neturėjo. Pasak jos, į rajoną grįžo 11 asmenų, kurie laikosi visų Sveikatos apsaugos ministerijos nustatytų reikalavimų.

Parengė Birutė ŠNEIDERAITIENĖ

Autorės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode