Sprogimas

AB „ORLEN Lietuva“ pradės planuotus darbus

Savivaldybei pranešta, kad kovo pabaigoje AB „ORLEN Lietuva“ pradeda prieš metus planuotus technologinių įrenginių remonto darbus. Šiam klausimui aptarti Savivaldybės ekstremalių situacijų valdymo komisija susitiko su AB „ORLEN Lietuva“ vadovais – AB „ORLEN Lietuva“ generalinio direktoriaus pavaduotoju Dainiumi Čiuta bei Kokybės, aplinkosaugos ir saugos darbe direktoriumi Sauliumi Pocevičiumi.

AB „ORLEN Lietuva“ vadovai patvirtino, kad remonto darbus atliks rangovinės organizacijos tiek iš Lietuvos (dauguma darbuotojų) , tiek iš užsienio valstybių (daugiausiai rangovų tikimasi sulaukti iš kaimyninės Lenkijos). Šiuo metu bendrovė derina tikslų atvyksiančiųjų skaičių, iš kokių valstybių atvažiuos į Mažeikius, kur jie bus apgyvendinti, kaip vežami į darbą ir iš jo. Išsamią informaciją Savivaldybei pažadėta pateikti artimiausiu metu.

AB „ORLEN Lietuva“ atstovai patikino, jog įmonė atsakingai ruošiasi ir reaguoja į situaciją Lietuvoje bei pasaulyje dėl COVID-19 viruso plitimo. Bendrovė pakeitė patekimo į jos teritoriją režimą ir suteikė apsaugos darbuotojams teisę matuoti įeinančių į teritoriją asmenų temperatūrą. Apsaugos darbuotojai aprūpinti specialiosiomis apsaugos priemonėmis reagavimui į tokius atvejus. Kad būtų pamatuota kuo didesnio žmonių srauto, patenkančio į bendrovės teritoriją kūno temperatūra, organizuojamas termovizorių įsigijimas.

Bendrovės ekstremalių situacijų operacijų centras priėmė sprendimą neįsileisti rangovinių organizacijų darbuotojų, kurie atvyktų iš rizikos šalių. Taip pat rangovinių organizacijų, atliekančių darbus AB „ORLEN Lietuva“ teritorijoje, bus prašoma pateikti rašytines deklaracijas, kad jų darbuotojai nesilankė rizikos šalyse ir neturi COVID-19 būdingų simptomų. Rangovinės organizacijos informuojamos apie sugriežtintą kontrolę, Sveikatos apsaugos ministerijos rekomendacijas ir Ekstremalių situacijų valdymo centro nurodymus.

MS

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode