Sprogimas

UAB „Veistas“ iš atliekų tvarkytojų siekia prisiteisti beveik 400 tūkst. eurų

Telšių regiono atliekų tvarkymo centro (TRATC) direktorius Vidimantas Domarkas sukvietė TRATC valdybos narius, žiniasklaidos atstovus norėdamas kreiptis į visuomenę. Jis informavo, kad gautas ieškinys iš UAB „Veistas“, kuriame bendrovė prašo priteisti jai neva negautas pajamas – 396 42,35 euro.

Ieškinyje nurodoma, kad UAB „Veistas“ negavo pajamų, kurias būtų gavusi iš pagamintos elektros energijos pardavimo, nors ji šios funkcijos neatlieka. Neva bendrovės nuostoliai už neparduotą elektros energiją – 111 653 eurai. Valdybos narys Mindaugas Kaunas kalbėjo, kad Plungės rajono savivaldybės iniciatyva buvo atliktas TRATC veiklos auditas, kurio metu tikrintojai klausė, kodėl Jėrubaičiuose iš sąvartyne susidarančių dujų negaminama elektros energija, nors tam yra visos sąlygos ir reikiami įrenginiai. Tuomet buvo gautas paaiškinimas, kad gaminti elektros energiją „Veistui“ ekonomiškai nenaudinga!

Dėl gyventojų sąmoningumo į konteinerius patenka vis mažiau mišrių atliekų. Tad „Veistas“ teigia, kad į mišrių komunalinių atliekų mechaninio-biologinio apdorojimo gamyklą jie gavo atliekų trečdaliu mažiau, todėl neva prarado 134 700 eurų, kuriuos būtų gavusi, jei būtų pardavusi visą antrinių žaliavų kiekį. Tačiau, pasak TRATC vadovo, „Veistas“ nevykdo sutartinių įsipareigojimų – iš bendro atliekų srauto neišrenka sutarto kiekio metalo, plastiko ir popieriaus.

Taip pat bendrovė nori prisiteisti 150 066 eurus kitų negautų pajamų.

Valdybos pirmininkė Laima Nagienė priminė, kad yra kita byla, dėl kurios paskutinis teismo posėdis turi įvykti kovo 12 d. Tai byla dėl atliekų priėmimo į mechaninio-biologinio apdorojimo įrenginius mokesčio didinimo. L. Nagienės nuomone, naujasis ieškinys yra tiesiogiai susijęs su šia byla – jei „Veistas“ pralaimės bylą dėl mokesčio didinimo, toliau bylinėsis dėl neva negautų pajamų.

„Nereikia nei stengtis geriau dirbti, nei geriau rūšiuoti, nei gaminti, nei investuoti, svarbu turėti gerus teisininkus ir bylinėtis, – piktinosi „Veisto“ veiksmais V. Domarkas ir akcentavo, kad TRATC užduotis bus priversti „Veistą“ dirbti, kaip buvo susitarta.

 MS

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode