Sprogimas

Biuro kėdė – vienas svarbiausių baldų

Dirbdami sėdime ilgas valandas, o tai yra kenksminga mūsų kūnui, kuris yra sutvertas judėti. Nuolatinis sėdėjimo pozos pakeitimas, pertraukėlės darbo metu, sėdimo darbo paįvairinimas stovint atliekamu darbu - tai svarbūs dalykai, bet ne mažiau svarbu ir patogi kėdė. Ji turi palaikyti tiesią laikyseną, turėti reguliuojamas funkcijas. Viena kėdė netiks visiems, todėl darbui reikia rinktis sau tinkamą kėdę.

Kaip išsirinkti darbui tinkamą kėdę?

Gera kėdė darbui turi atitikti jūsų kūno sudėjimą, svorį, tokioje kėdėje turite jaustis patogiai. Gera darbo kėdė yra ta, kuri skatina taisyklinga sėdėjimo poziciją, tinkamai laiko juosmenį, ir gerai atlaiko kūno svorį.

Kėdės pasirinkimui gali būti svarbus net jūsų darbo pobūdis. Atsakykite sau: ar darbo metu tenka daug kalbėti telefonu, o gal nuolat tenka pasiekti įvairius daiktus ant stalo? O gal didžiąją dalį darbo laiko praleidžiate nejudėdami iš vietos?

Nuvykite į baldų parduotuvę ir pabandykite pasėdėti ant jums patinkančių kėdžių. Atsisėdus ant kėdės nugara turi pilnai priglusti prie atlošo. Juosmuo turi liestis prie atlošo, kuris palaiko juostmenį. Atlošai būna skirtingo kietumo, rinkitės pagal save.

Kėdės atlošą sureguliuokite taip, kad pėdos pilnai stovėtų ant žemės. Kojos negali kabėti ore - kėdė per didelė, jeigu sėdint keliai pakyla aukštyn - kėdė per maža. Kojos sulenktos 90 laipsnių kampu.

Rinkitės kėdę su porankiais, ant kurių būtų patogu atremti rankas. Rankų dilbiai turi būti lygiagrečiai stalo paviršiui. Kėdžių porankiai nuima nuo rankų krūvį, taip išvengiama kaklo ir juosmens tempimo ir skausmo. Porankių aukštis turi būti reguliuojamas.

Jei kėdė per aukšta - apkraunama vidinė kelių pusė, dėl to gali sutrikti kraujotaka. Dėl per mažos kėdės, kai keliai pakyla į viršų, kūnas palinksta atgal, ir labiau apkraunama apatinė juosmens dalis. Stumdoma kėdė su ratukais yra labiau patogi, ir leis jums pasiekti toliau ant stalo esančius daiktus ar patogiau įsitaisyti prie stalo.

Kėdės minkšta dalis taip pat svarbi. Ergonomiškai suformuota minkšta dalis turi atlaikyti svorį ilgą laiką, nekeisdama formos. Kad patikrintumėte, pabandykite ilgesnį laiką pasėdėti ant kėdės.

Jūsų darbo našumas ir bendra savijauta labai priklauso nuo kėdės, ant kurios daug laiko praleidžiate sėdėdami darbo metu, todėl išsirinkite sau patogią ergonomišką kėdę.

21-397

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode