Sprogimas

Katilinėje Šalčininkuose žuvo žmogus

zvakuteŠalčininkuose esančioje katilinėje trečiadienį žuvo vyras.

Nelaimė įvyko ryte, apie 7.40 val., Pramonės gatvėje, pranešė Policijos departamentas.

Katilinės patalpoje nuotoliniu būdu įjungtu įrenginiu buvo sužalotas 63 metų vyras. Jis tą pačią dieną ligoninėje mirė.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimo darbuotojų saugos ir sveikatos reikalavimų pažeidimo.

Kaip skelbė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD), buvo gautas pranešimas, kad Šalčininkų šilumos tinklų katilinės teritorijoje, kuro sandėlyje, transporteris įtraukė darbuotoją.

Skubiai atvykę į nelaimės vietą ugniagesiai pamatė, jog pjuvenų sandėlyje žmogus buvo nustumtas į angą ir įtrauktas į pjuvenų tiekimo mechanizmą. Jį ardyti ir gelbėti kolegą jau bandė kartu dirbęs žmogus.

Kadangi prie nukentėjusiojo buvo sudėtinga patekti, ugniagesiams teko platinti angą naudojant diskinį pjūklą, hidraulinę įrangą ir parankines priemones. Vyras buvo išlaisvintas ir sąmoningas perduotas greitosios medicinos pagalbos darbuotojams. Tačiau medikams nepavyko išgelbėti jo gyvybės.

PAGD pranešime cituojamas Šalčininkų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pamainos vadas Vitalijus Šimkonis sakė, kad žmogus dirbo ne vienas, kad kartu buvo dar vienas darbuotojas, kuris ir pranešė apie nelaimę.

Pasak šio darbuotojo, transporteris neveikė, o nukentėjusysis remontavo mechanizmą. Bet tuo metu transporteris pajudėjo.


Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode