RETRO

P. Saudargas apie elektros kainas: valstybė turi padėti savo žmonėms

elektrosSeimo vicepirmininkas Paulius Saudargas teigia, kad smarkiai kylant elektros energijos kainai valstybė turi padėti savo žmonėms.

„Bus peržiūrimas kompensacinis mechanizmas, galbūt plečiamas tas ratas kompensacijas gaunančių žmonių. Valstybė turi padėti savo žmonėms“, – trečiadienį Žinių radijui sakė jis.

„Ruošiamės sunkiam etapui. Čia gal dar nėra ir pabaiga. Energetikos badas gresia ne tik Lietuvai, jis gresia visai Europai“, – teigė politikas.

Anot P. Saudargo, dabartinė situacija elektros rinkoje yra neeilinė.

„Matome, kad gali susidaryti net ir situacija, kai yra generacijos trūkumas, ir tada ateina brangi elektra. Jos netrūks. Todėl visi turime į tai reaguoti“, – tvirtino Seimo narys.

Šiuo metu pagal Vyriausybės patvirtintą tvarką iki gruodžio pabaigos už elektrą valstybė padengia iki 9 centų už kWh, o minimalus tarifas, žemiau kurio nekompensuojama, siekia 24 centus.

Energetikos ministras Dainius Kreivys antradienį sakė, kad rugsėjį visuomenei bus pristatytas planas, kaip būtų galima taupyti elektrą, taip pat nustatyta kainos kompensavimo tvarką vartotojams, suvartojantiems iki 150 kWh elektros per mėnesį.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode